Találsz itt minden jót, ami csak a kerttel, termeléssel, kacsákkal, fenntarthatósággal kapcsolatos.
Szeretném megszerettetni a kertművelés mellett a főzést is az ide látogató kedves érdeklődővel. Megmutatni, hogy mennyi mindent el lehet tenni a téli napokra! A portékáim a látogatások során megvásárolhatók, de segítek is, hogy miből mit érdemes készíteni, ha Téged csak a feldolgozás érdekel. A mamám mindig azt mondta, hogy a szeretettel készült étel sokkal ízletesebb, mert a főzés során azokra gondolsz, akiket majd vendégül látsz, akiket szeretsz, és így belefőzöd a szeretetedet! Nagyon szeretek enni, főleg finom, ízes, tartalmas ételeket. De mindez csak úgy lehetséges, ha egészséges, vegyszermentes magas beltartalmi értékkel rendelkező élelmiszert használunk a főzés során. Szóval az én boszorkánykonyhámban sok finomság készül, íme, a nagy csapat:
Összetevők: citromfű és levendula
Ime a limonádé recept: Egy tálba dobjuk a bazsalikomot a szárával együtt, de egy tucat szép levelet előtte lecsípni róla, ez később jó lesz díszítésnek. Megszórjuk ízlés szerint cukorral, és egy törőfával vagy kanállal kicsit összezúzzuk, hogy szépen elkezdjen illatozni. A kígyóuborka 2/3 részét felszeleteljük kb. 2 mm vastagságúra, és ezt, valamint a cukorral összetört bazsalikomot is egy megfelelő méretű kancsóba tesszük. Az egészet felöntjük 1,5-2 liter jó meleg, de nem forró vízzel, elkeverjük, hogy a cukor felolvadjon. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A limonádét jéggel megpakolt poharakba töltjük, és adunk hozzá egy kis friss citrom-, vagy narancslevet. Karikára szeletelt friss uborkával, citrommal és a félretett bazsalikom levelekkel kínáljuk.
Szeretettel:
Nagy Renáta
a Pöttyös Kert megálmodója